2020. augusztus 30., vasárnap

Igazi ritkaság!Gyönyörű Retro NOS állapotú acél tokos automata Mido Multi Star óra az 1970-évekből. - Jelenlegi ára: 59


A Mido-t 1918-ban alapította George G. Schaeren, Biel / Bienne, Svájc. A Mido a Yo mido spanyol kifejezésből származik, ami azt jelenti: "Mértem". Az 1920-as években a Mido bevezette a női karórákat színes zománcozott  tokokkal és modern szíjjakal  valamint az art deco stílusú úriemberek óráit is. A Mido piacot talált a virágzó autóiparban is  és  számos márka, például Buick, Bugatti, Fiat, Ford, Excelsior, Hispano-Suiza, Stb órákat gyártott az autokba.
1934-ben a Mido elindította a Multifort órák gyártását  az első Mido-t, amelyben automata szerkezet alkalmazott.   Ütésálló, nem mágneses és vízálló órák voltak.
Ebben az időszakban a Mido egy robotot használt mint  szimbólumot. Ebből a korszakból a képregények a Mido Robotot és annak kalandjait mutatta be.
1945-ben a Mido volt az első gyártó, amely bevezetett egy központi olvasású kronográfot, amelyben a stopper funkciót  a középpontban helyezte el.
A Mido 1959-ben kiadta a Commander modelljét, amely egy darabból készült dizájnt használt. 1967-ben Midót elismerték a világ legvékonyabb női karóra készítőjével.
1970-ben a Mido elindította az Aquadura Crown Sealing rendszert, amely egy  természetes anagy parafa felhasználásával működik, amelyet kezelve és kialakítva biztosítják a vízálló tulajdonságait. Ezt a technikát használják a korona lezárására, amely az órák legérzékenyebb helye a vízszivárgáshoz
A kilencvenes években elindult a Mido World Timer. Ez egy praktikus kijelző, amely a helyi időt mutatja a bolygon bárhol.
A Mido elismerten a tanúsított kronométerek tíz legjobb gyártója között van. A 2013-ban elkészített 61 358 automatikus szerkezettel  a Mido jelenleg a negyedik helyen áll a svájci óraipar kronométereinek gyártásában
Ma a Mido a Swatch csoport része, amelynek központja a svájci Le Locle-ban található. Fiók Kínában van.
Gyűjteményből kihagyhatatlan de hordásra is kiváló gyönyörű  Retro full acél tokos Mido Multi Star óra minőségi automata ETA szerkezettel kb az 1970-es évekből szép saját acél szíjjal NOS állapotban*.
Nagyon szép gyűjtői darab  NOS állapotban* gyári matrica a hátlapon eredeti fólia a tokra ráégve.
*A NOS egy angol rövidítés (New old stock) amit régi óráknál használnak.
Ez azt jelenti nagyjából, hogy "régi de még új darab"
Swiss made!
Mérete: 37mm korona nélkül. Legnagyobb tok átmérő: 43mm
Igazi nagyon ritka kihagyhatatlan gyűjtői  darab!!
Gyönyörű számlap szerelt indexekkel. Szép nagyobb méretű retro acél tok. Dupla dátum kijelzés. Gyors dátum váltás. Automata  szerkezete teszi dolgát működik. Hozzá sajtá acél szíj. Igazi gyűjteményi darab lehet de hordásra sem utolsó ez a gyönyörű és nagyon szép Mido óra. A képek magukért beszélnek. Mérete: Mérete: 37mm korona nélkül.
Pontosság, járástartalék, megbízhatóság nem vizsgált, így erre garanciát nem tudok vállalni, ha az óra nem működik arra külön a leírásban felhívom a figyelmét
Jó licitálást, kérem tekintse meg egyéb termékeimet is, a "felhasználó további termékei" -re kattintva!
Posta: 900 forint elsőbbségi ajánlva bubis borítékban.


Jelenlegi ára: 59 900 Ft
Az aukció vége: 2020-08-31 00:26 .