2021. január 27., szerda

Pókhálós palackok - Krúdy Gyula - Jelenlegi ára: 700 Ft

Pókhálós palackok - Krúdy Gyula
A csaknem száz elbeszélésből álló gyűjtemény Krúdy Gyula pályája első harmadának java termése. Az első írások gyermekkora, ifjúsága környezetét, a kisvárosi élet egyhangú hétköznapjait, ábrándjait idézik fel. "Amennyit írtam, amennyit szomorú voltam - az mind az én ifjúságom. "
Később tágítja horizontját, a lápos, vadvizes, romantikus elmaradottságban és titokzatos félmúltban élő Nyírségben utazgat anyai nagyapjával és ifjúkori, öreg, korhely cimboráival. A közeli hozzátartozó szubjektivitásával, szeretetével és leleplező ironiájával ír Geszteréd, Süvöltő, Törökfái, Pirinyi, Pazony és Buji hétszilvafás nemeseinek "fenn az ernyő, nincsen kas" életéről, féktelen mulatozásáról és haláltáncáról. A torkokon lecsúszik a vagyon - a régi dicsőséget, az utolsó nemesi felkelés és a szabadságharc emlékét elnyeli az idő. A hősök csak az álmok hősei, az egykor birtokolt lengyel korona legendája éppoly kincs ebben a világban, mint a szépséges Gaál leányok fehér lába, amely a vagyonos házasság reményével kecsegtet. "Némely famíliában nincs is már egyéb meg az ősiségből - írja a Csipkekendő című elbeszélés bevezetőjében Krúdy -, mint a családi legenda. Minél jobban emlegetik a legendát, annál bizonyosabb a földi javaknak a pusztulása. Mikor a múlttal kérkednek, a jelen sivárságát akarják leplezni. " A könnyed és fordulatos történetek nosztalgiával, egyszersmind kíméletlen realizmussal számolnak be arról, hogyan következett be a múlt század második felében a magyar dzsentri végromlása.
Sorozatcím:: Krúdy Gyula Művei
Kiadó: Szépirodalmi Könyvkiadó
Kiadás éve: 1977
Kiadás helye: Budapest
Nyomda: Kner Nyomda
Kötés típusa:: egészvászon, kiadói borítóban
Terjedelem: 618 oldal
Nyelv: magyar
Méret: __edition. size. text
Súly: 0. 68kg
Állapot: Jó
Internetes könyváruházon keresztül fogjuk a kosárba rakott tételével kiszolgálni. Mivel a Vatera felületén csak szállítási módot tud kiválasztani, de konkrét helyszínt nem tud megjelölni, ezért szükséges, hogy pontosítsuk ezt.  Ezért körülbelül 20 perccel a rendelés leadását követően kapni fog egy e-mait tőlünk, amely tartalmaz egy linket.  Ha erre a linkre kattint, beállíthatja a szállítás pontos módját, helyszínét, illetve a fizetési módot. Ha nem találja a levelet, kérjük, nézze meg a SPAM mappájában is.  Ha sehol nem találja, kérjük lépjen kapcsolatba az eladóval! Vásárlás után, kérjük, hogy bármilyen probléma esetén az e-mailben küldött címen vagy telefonon lépjen velünk kapcsolatba!  
[(**108241605**)]

Jelenlegi ára: 700 Ft
Az aukció vége: 2021-01-27 15:46 .