2020. augusztus 24., hétfő

Indiai aranyesőfa - Cassia fistula - Megkapó szépségű trópusi fa, nálunk dézsás növény. 3 db mag! - Jelenlegi ára: 450 F

Köszönöm szépen, hogy megnyitotta/megnyitottad ezt az oldalt. Ide kattintva nézze/nézd meg a teljes vaterás kínálatomat. Rengeteg ismert és kevésbé ismert dísznövény, zöldség, gyümölcs, gyógy- és fűszernövény magját kínálom eladásra. Egy borítékban sokféle vetőmag elfér, így ha többfélét rendel/rendelsz, akkor is csak egy postaköltséggel kell számolni.
Cassia fistula – Mannakasszia, indiai aranyesőfa
3 db mag!
Dél-Pakisztántól keletre, a mesés Indián és Srí Lankán keresztül egészen Délkelet-Ázsiáig terjed természetes élőhelye ennek a nagyon kedvelt trópusi díszfának, amely méltán vált az indiai Kerala állam virágává, és Thaiföld nemzeti virágává. Őshazájában gyógynövényként is használják. A Laoszi emberek szilveszterkor kassziavirágot akasztanak az otthonaikba, mert úgy tartják, hogy a virágok szerencsét és boldogságot hoznak az újévre.
Gyorsan növekvő, 10-20 méter magas fává nő. Szárnyasan összetett levelei akár fél méter hosszúak is lehetnek. Legfeltűnőbb ékessége a virágzása, amelynek idején 20-40 cm hosszúságú élénksárga fürtök tömkelege lepi el a fát. Az egyes virágok 4-6 centiméteresek, ötszirmúak, sárgák. Ezeket követik a 30-60 cm hosszúságú hengeres termések, amelyeket manna néven forgalmaznak. Édeskések, ehetők, de óvatosan kell fogyasztani, mert enyhe hashajtó hatásúak.
Kedveli a tűző napfényt, és a jó vízáteresztő talajokat. Viszonylag szárazságtűrő és sótűrő, kisebb fagyokat elvisel, de a tartós fagyot nem bírja, ezért dézsás növényként kell nevelnünk, mint a leandert. Hűvös helyen teleltetve következő évben jobban virágzik.
Köszönöm, hogy meglátogatta/meglátogattad az oldalamat! Ide kattintva nézze/nézd meg a többi termékemet is. Jó böngészést kívánok!


Jelenlegi ára: 450 Ft
Az aukció vége: 2020-08-24 23:38 .