2020. február 24., hétfő

Halász Péter - Második Avenue - Jelenlegi ára: 990 Ft

A könyv megvásárlása után automatikus e-mailt küldünk a részletekkel!
„... Autót azonban csaknem egy esztendővel későbben, 1959 tavaszán vettek Horváthék, de néhányszor vezetett Károly azon a nyáron is, egyszer Miska kocsiját, egyszer Lenkefi öreg Chevroletjét, egyszer meg Szemere úr Buickját. Mert azon a nyáron Szemeréék is vettek autót, alig kétesztendős Buick kocsit, amelyet Szemere minden szabad percében mosott, kenegetett, takarított.  
Képzeld csak el - mondta Horváth Károlynak csillogó szemmel -, ha én egyszer ezzel a kocsival végighajtanék az Aradi utcán, és megállnék a Rózsa utca sarkán a régi műhely előtt. Képzeld csak el azt a csődületet, ami ott támadna. Hiszen ha egy-egy ilyen kocsi parkolt valamelyik pesti szálloda előtt, életveszélyes tolongás támadt körülötte. És most nekem is van ilyen kocsim. Na, mit szólnának hozzá a Rózsa utcában? " 
„ Több mint regény, történelmi mű, mert meg van benne örökítve az a világ, amelyből mi elmenekültünk, és az, amelyben élünk. Nemcsak rólunk, magyarokról szól, ott van benne Mózes, a nagy száműzött is, aki nem térhetett vissza hazájába, és meg kellett halnia Hóreb hegyénél, miután egy pillanatra betekinthetett az ígéret földjére. " 
Varga Béla, pápai prelátus, a Nemzetgyűlés egykori elnöke, a New York-i Magyar Nemzeti Bizottmány elnöke


Jelenlegi ára: 990 Ft
Az aukció vége: 2020-03-16 00:06 .